Tällä viikolla tapahtui niin, että perinteisin menoin jänniitettyäni jo muutaman vuorokauden väistämätöntä julkista esiintymistäni, päätin spontaanisti laukaista jännityksen mittauttamalla rasvaprosenttini. En suinkaan keksinyt tätä aivan päästäni, vaan siihen tarjoutui mahdollisuus. Työyhteisöömme oli saapunut hymyilevä piru kalkulaattoreineen, jonka satimeen lankesin kuin ahven-raukka mökkijärvemme katiskaan. Hymyssä suin nappasin kiinni mittauslaitteesta, ja naureskellen muistelin edellistä kertaa. Tuolloin kilpailin tuloksellani todellisten urheilijoiden kanssa, tekemättä sen eteen mitään. Tosin oli sitä ikääkin vähemmän, mutta kuitenkin.

Tällä kertaa tulos oli jotain aivan muuta. Kauhukseni kuulin, ja toki myös omin silmin mittarista näin, että elopainostani yli 1/3 on läskiä. Rasvaprosentti 33. Mitä on tapahtunut?

Tässä blogissa seurataan siis epätoivoista matkaani kohti kauniimpia rasvaprosentteja, sekä kiinteämpää kokonaisuutta. Pyrin olemaan rehellinen itselleni, enkä siis aio kaunistella tai liioitella lukuja tässäkään. Uskon itsekin, että mitatessa siihen vaikuttivat edellisillan keikalla nautitut kolme kaljaa ja samana iltana vedetty helvetillinen hampurilaismättö. Tai joku virhehän siinä on PAKKO olla. Vai mitä??? Ystäväni, joka on fitness-hullu, ja josta on muutamassa päivässä tullut tukihenkilöni big time, vakuutti myös "isojen tissieni" vaikuttavan tulokseen; tulos kuulemma määräytyy moisella laitteella erityisesti yläkropan mukaan.

Sitähän hän ei tietenkään tiennyt, että puolet näistä boobseista on silkkaa superlonia. Vai mitä se täyte liiveissä nyt onkaan.

Lähtotilanne on siis seuraavanlainen:

  • pituus 153cm
  • paino 46 kg
  • ikä 23
  • Liikunta epäsäännöllisen säännöllistä ja ruokailu vääränlaista, vääriin aikoihin ja vääränlaisia määriä; teen aina itse ruokaa, mutta en juurikaan ajattele sen sisältämiä ravintoaineita..
  • Suhtautuminen omaan ruumiiseen ollut viimeiset 15 vuotta inhon ja vihan sekaista.
  • Ainainen huoli lihomisesta.

En itsekään ymmärrä, mistä se kaikki ihra vartalossani on peräisin. Mutta eroon siitä on päästävä, ja mielellään mahdollisimman pian. Oli se prosentti sitten 33 tai 29, niin liikaa sitä on. Fitness-hullu mainitsi myös selluliitti-mahdollisuudesta. Pääsi itku.

Olen mennyttä. Kö?